Site Meter

miercuri, 23 iulie 2008

Pentru un Mures mai curat

Un nou pas a fost făcut astăzi în cadrul proiectului ce vizează modernizarea staţiei de epurare a oraşului, care nu mai face faţă solicitării la care este supus.
Investiţia în valoare de 800 000 de euro, demarată prin Programul PHARE CBC 2005 România-Ungaria, prevede, pe lângă lucrările propriu-zise de reabilitare, mai multe seminarii în cadrul cărora să se atragă atenţia asupra valorii comune a părţilor implicate: râul Mureş şi ceea ce ţine de acesta (floră, faună).
Partenerul oraşului în acest proiect ambiţios este localitatea maghiară Nagylak.
După o întâlnire la Pecica şi una la Nagylak, astăzi a avut loc un alt seminar, mai amplu de această dată, la Hotel Korona din Mako.
La dezbatere au participat, pe lângă specialiştii proiectului, edilii celor două localităţi, reprezentantul Parcului Natural Luna Mureşului, dar şi presa.
Primarul Iustin Cionca şi-a exprimat convingerea că şi alte localităţi vor lua măsuri pentru protejarea mediului înconjurător, iar omologul său maghiar, Gyarmati András a spus că se merge pe drumul cel bun, râul fiind mai curat decât cu două-trei decenii în urmă.
Termenul de derulare al proiectului este de 16 luni.

marți, 22 iulie 2008

S-a predat noua sala de sport

În cursul zilei de astăzi a avut loc predarea noii săli de sport a oraşului autorităţilor locale.
Sala de gimnastică este finalizată în mare parte, se află în vecinătatea Şcolii Generale nr. 2, în centrul oraşului şi va putea fi folosită de toţi copii din Pecica.
Firma constructoare este din judeţul Harghita şi mai are de amenajat împrejurimile sălii (parcare, trotuar), precum şi ultimele retuşuri interioare.
Amplasamentul este finanţat în totalitate din bani de la Agenţia Naţională de Investiţii prin cadrul unui program naţional, Pecica fiind inclusă datorită lobby-ului UDMR Arad.

joi, 10 iulie 2008

Igaş sau Cionca?

După ce a câştigat încrederea majorităţii pecicanilor cu drept de vot şi, implicit, postul de primar al oraşului, Iustin Cionca se află acum în faţa unei noi provocări.
Conform unor surse democrat-liberale, acesta are şanse tot mai mari să devină parlamentar.
Date fiind intenţiile lui Cionca şi aprecierea de care se bucură în rândul conducerii judeţene a PD-L Arad, primarul de Pecica a fost inclus pe lista din care va fi ales candidatul partidului pentru Camera Deputaţilor.
Condorm informaţiilor apărute pe http://www.ziarunostru.ro/, varianta electronică a publicaţiei judeţene a PD-L Arad: "Ziarul Nostru", în aceste zile se pregătesc listele pentru alegerile parlamentare din toamnă.
În ceea ce priveşte candidatul pentru postul de deputat există nu mai puţin de şase variante: Constantin Traian Igaş, Iosif Matula, Iustin Cionca, Gheorghe Feieş şi Sever Jurcă.
Deocamdată, listele nu sunt finalizate, acestea urmând a fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare. Totuşi, dacă e să ne luăm influenţa şi popularitatea celor de pe listă, viitorul candidat va ieşi din trioul Matula - Igaş - Cionca.

Reuters US: Latest News