Legătura de
colaborare dintre Pecica şi oraşul maghiar Mórahalom, pornită de la depunerea de proiecte
comune, cu finanţare de la Uniunea Europeană, devine tot mai bună cu ocazia
participării la evenimentele comunităţilor.
Aşa s-a întâmplat
sâmbăta trecută, când 13 pecicani au luat parte la prima ediţie a Festivalului Bivolului
de la Mórahalom, eveniment care s-a bucurat de succes în rândul localnicilor, dar şi al turiştilor
sosiţi din regiune.
Oraşul Pecica a
fost reprezentat de o echipă de şapte persoane la concursul de gătit din carne
de bivol, alături de alte 50 de echipe care au gătit, în total, 600 de
kilograme de carne.
Mâncarea la ceaun
pregătită de pecicani a fost apreciată de juriu şi s-a clasat pe locul 6.
Alături de
bucătari, din delegaţia oraşului nostru au făcut parte şi câţiva pensionari.
Toţi vizitatorii
au putut degusta mâncărurile pregătite, au avut parte de programe pe durate
întregii zile,
Rezervaţia de
bivoli de lângă Mórahalom a
fost inaugurată în 2008 şi numără acum un efectiv de aproape o sută de animale.
După modelul acestuia şi în cadrul unui proiect comun cu partea maghiară a fost
deschisă Ferma de Bivoli din Pecica, situată la capătul străzii 339, care poate fi vizitată în fiecare
sâmbătă, între orele 9 – 16.