Site Meter

joi, 13 decembrie 2007

În ianuarie începe modernizarea staţiei de epurare

Echipa de promotori locali din cadrul Primăriei Pecica a elaborat în acest an un proiect pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a oraşului Pecica, depus în cadrul programului PHARE CBC RO-HU 2005. Cu ceva timp în urmă a venit vestea cea buna din partea Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru graniţa româno-maghiară (BRECO): proiectul a fost selectat în vederea finanţării de către comunitatea europeană.

Concret, este vorba de finanţarea a 89,98% din valoarea totală a investiţiei care urmează să aducă îmbunătăţiri substanţiale în ceea ce priveşte managementul apelor reziduale în localitate: adică 718 606 euro. În acest moment se lucrează la documentaţia necesară achiziţiei componentelor tehnologice necesare, iar din luna ianuarie va demara prima parte din implementarea a proiectul, cea de achiziţie.

Potrivit documentaţiei, obiectivele investiţiei sunt îmbunătăţirea calităţii apelor uzate, care va corespunde şi standardelor impuse de Uniunea Europeană, diminuarea nivelului de poluare a apei râului Mureş, cu impact vizibil asupra mediului de ambele părţi ale graniţei româno-ungare şi nu în ultimul rând asupra Parcului Natural Lunca Mureşului.

Reuters US: Latest News