Site Meter

miercuri, 23 iulie 2008

Pentru un Mures mai curat

Un nou pas a fost făcut astăzi în cadrul proiectului ce vizează modernizarea staţiei de epurare a oraşului, care nu mai face faţă solicitării la care este supus.
Investiţia în valoare de 800 000 de euro, demarată prin Programul PHARE CBC 2005 România-Ungaria, prevede, pe lângă lucrările propriu-zise de reabilitare, mai multe seminarii în cadrul cărora să se atragă atenţia asupra valorii comune a părţilor implicate: râul Mureş şi ceea ce ţine de acesta (floră, faună).
Partenerul oraşului în acest proiect ambiţios este localitatea maghiară Nagylak.
După o întâlnire la Pecica şi una la Nagylak, astăzi a avut loc un alt seminar, mai amplu de această dată, la Hotel Korona din Mako.
La dezbatere au participat, pe lângă specialiştii proiectului, edilii celor două localităţi, reprezentantul Parcului Natural Luna Mureşului, dar şi presa.
Primarul Iustin Cionca şi-a exprimat convingerea că şi alte localităţi vor lua măsuri pentru protejarea mediului înconjurător, iar omologul său maghiar, Gyarmati András a spus că se merge pe drumul cel bun, râul fiind mai curat decât cu două-trei decenii în urmă.
Termenul de derulare al proiectului este de 16 luni.

Reuters US: Latest News