Site Meter

vineri, 3 octombrie 2008

Am devenit Cetatea Culturală a Judeţului!


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), Adrian Ţolea, a venit cu o modalitate nouă pentru ca locuitorii judeţului să poată vedea evenimente considerate normale de locuitorii municipiului la ei în localitate.

Proiectul denumit „Cetatea culturală a judeţului Arad” s-a bucurat de susţinerea Comisiei de Cultură a CJA astfel că poate demara.
Oraşul-pilot în care se va testa formatul a fost ales tocmai Pecica, în baza rezultatelor de la noi urmând să se decidă continuarea sau oprirea proiectului.
Pe lângă distanţa mică faţă de Arad – un lucru esenţial pe timp de iarnă – un alt factor decisiv a fost disponibilitatea autorităţilor locale de a aloca fonduri semnificative pentru acţiuni culturale în următoarele şase luni.
În cadrul proiectului Teatrul Ioan Slavici şi Teatrul de Păpuşi vor prezenta câte trei piese, Filamonica va aduce trei reprezentaţii, Casa de Cultură a Municipiului va organiza spectacole de dansuri populare, dar se vor implica şi Centrul Cultural Judeţean, Muzeul, precum şi organizaţiile din Pecica.
Primele evenimente vor viza comunitatea maghiară, „Parada minorităţilor” din Arad fiind probabil mutată la Pecica.
Picanteria situaţiei o constituie faptul că în acest moment Casa de Cultură este ca întoarsă pe dos din cauza lucrărilor de reabilitare finanţate din cele patru miliarde de lei câştigate de la Guvern printr-un proiect, totul fiind gata, în cel mai fericit caz, abia în primăvară.
Salvarea în această situaţie reprezintă sala Forum şi sala festivă a Şcolii Generale nr. 2, precum şi piaţa complet renovată, care ar putea găzdui (cât vremea încă permite) evenimente în aer liber.

Reuters US: Latest News