Site Meter

vineri, 3 octombrie 2008

Dispare mirosul din Centru?

Au început lucrările în cadrul proiectului PHARE CBC 2005 unde autorităţile oraşului Pecica şi cele din Nagylak (Ungaria) sunt parte într-un proiect privind construirea unei staţii de epurare care să reducă poluarea Râului Mureş. Valoarea totală a proiectului este de 800.000 de euro, bani obţinuţi de la Uniunea Europeană şi Guvernul României.

Mai exact, în momentul de faţă, se lucrează la staţia de pompare din centrul oraşului. De fapt, lucrările au menirea, pe lângă modernizarea acestei staţii, de a scăpa zona de mirosurile neplăcute, mirosuri ce apăreau în zonă în momentul în care pompa era pusă în funcţiune. Noua staţie va fi într-o construcţie închisă, lucru ce va elimina neplăcerile cauzate de vechea staţie ce era descoperită – soluţiile folosite la acestă construcţie fiind moderne şi respectând toate normele europene în domeniu.
Tot în cadrul acestui proiect au demarat lucrările pentru doi kilometri de canalizare în Cartierul Alveg. Aici, în momentul în care creşte nivelul Mureşului, din cauza ploilor, apa se deversa, aproximativ 30 de locuinţe având de suferit. Mai mult, aici se află şi unele terenuri agricole, dar şi un drum de acces – ce au de suferit din cauza debitelor ridicate - anunţă Glasul Aradului.

Reuters US: Latest News