Site Meter

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Alegeri la sfârşitul lunii martie


Precum Pecica News a anticipat imediat după aflarea veştii că primarul Iustin Cionca a devenit deputat, autorităţile locale vor să organizeze alegeri anticipate pentru fotoliul rămas vacant la sfârşitul lunii martie.
Primăria Pecica a trimis zilele trecute o solicitare Prefecturii din Arad pentru programarea alegerilor în data de 29 martie.
Purtătorul de cuvânt al reprezentanţei Guvernului în teritoriu, Daniel Dascălu a declarat presei arădene că decizia aparţine autorităţilor de la Centru şi se aşteptă răspunsul acestora.
Din câte se pare, Guvernul va stabili o zi pentru toate localităţile aflate în situaţia oraşului nostru, în mai multe judeţe ale ţării existând localităţi rămase fără primar.
Dacă alegerile vor avea loc la 29 martie, campania electorală va începe în ultima zi din februarie.
Din informaţiile noastre partidul primarului Cionca va stabili candidatul în funcţie de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de o firmă profesionistă, la fel ca la alegerile precedente. Pe lângă actualul primar interimar, Petru Antal, se pare că încă cel puţin doi membri ai PD-L şi-au exprimat dorinţa de a candida pentru funcţia de primar al oraşului.
Conform zvonurilor, PSD va merge cu candidatul din vară, Răzvan Sabău, care, în ciuda vârstei, a avut rezultate foarte bune.
La UDMR deocamdată e linişte totală, dar mobilizarea unui număr cât mai mare de votanţi ar da şanse mari candidatului maghiar în contextul fărâmiţării restului electoratului.

Reuters US: Latest News