Site Meter

vineri, 2 februarie 2018

Primul Club Pro-China din judeţul Arad va fi deschis la Pecica

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, preşedintele filielei arădene a Casei Româno-Chineze (CRC), Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei „Con Brio”, şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, au dat publicităţii, într-o conferinţă de presă, principalele repere ale anului în curs în ceea ce priveşte relaţiile dintre Arad şi partenerii din China, mai precis din provincia Hainan.
Încă din start, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a ţinut să reamintească succesul de care s-a bucurat delegaţia judeţului nostru care a vizitat anul trecut provincia Hainan, unde a fost primită de guvernator, un fel de prim-ministru al regiunii care numără 9 milioane de locuitori.
Ca urmare, o delegaţie a provinciei chineze este aşteptată la Arad în toamna acestui an, cu prilejul Zilelor Culturii Chineze la Arad (manifestare derulată în anii anteriori sub titulatura „Cultura şi civilizaţia chineză. Dialoguri româno – chineze”). 
„A fost o vizită temeinic pregătită, extrem de densă. Aradul a fost reprezentat într-un mod care mă determină să spun că sunt mândră că sunt arădeancă. Primirea care ni s-a făcut a fost la nivel de guvernator și am avut sentimentul că am fost întâmpinați cu foarte mare amiciție. După acea vizită, Colegiul Național «Moise Nicoară» urmează să se asocieze cu o instituție de profil similară din provincia Hainan, urmează să avem Zilele Filmului Chinezesc, întâlniri cu oamenii de afaceri și să organizăm Zilele Culturii Chineze la Arad”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Preşedintele Casei Româno-Chineze, a anunţat şi faptul că primul Club Pro-China din judeţul Arad va fi deschis la Pecica, după care urmează să fie înfiinţate unele similare în toate oraşele judeţului. Primarii acestora vor fi preşedinţi de onoare ai cluburilor, care vor avea rolul de a dezvolta punctual relaţii cu parteneri din China.
Asociaţia „Con Brio” se va afla şi în acest an alături de Casa Româno – Chineză, după cum a subliniat Ana Maria Dragoş, prezentă la conferinţa de presă alături de colegele sale.
„Ne vom aduce aportul atâta cât este necesar pentru ca relațiile româno-chineze să fie din ce în ce mai pozitiv receptate de arădeni. Felicit Filiala arădeană a CRC pentru ceea ce a realizat până acum grație doamnei profesor Mihuț și o asigur și pe această cale că vom fi alături de proiectele sale” - a declarat Ana Maria Dragoş.


Reuters US: Latest News