Site Meter

marți, 4 decembrie 2007

A doua maşină pentru pompieri


În conformitate cu legislaţia în vigoare pentru o intervenţie promptă în cazul producerii incendiilor trebuie să existe o maşină de pompieri la circa fiecare 2 000 de gospodării, standard greu de atins de localităţile mai mici din ţară, în această situaţie regăsindu-se şi oraşul Pecica până zilele trecute.
Formaţia Voluntară de Pompieri din cadrul Serviciul Local pentru Situaţii de Urgenţă Pecica a reuşit să cumpere din bani din bugetul oraşului o autospecială din Germania, care, chiar dacă este folosită, corespunde cerinţelor şi este în stare bună. Astfel, în acest moment pompierii (cu autospeciala folosită şi până acum) au două maşini de intervenţie. Mercedesul de 220 de cai putere şi cu 29 000 de kilometri la bord a costat în jur de 8 000 de euro, preţul bun datorându-se intervenţiei unui bun prieten al formaţiei pecicane, domnul Gerhard Stengel (reprezentant al Formaţiei de Pompieri Voluntari a oraşului Bad Vilbel şi al Asociaţiei Christopherus).
Pensionar fost pompier, el a ajutat formaţia pecicană cu zece costume de intervenţie, bocanci de intervenţie, 30 de costume de stradă (compuse din pantaloni şi veston), dar şi dulciuri care au ajuns la Căminul de Pensionari şi la copii din oraş.
Tot el a propus înfiinţarea la Pecica a unui club „Prietenii pompierilor” format din copii împărţiţi pe grupe de vârstă, care să participe la întreceri şi din care să se formeze viitorii pompieri voluntari. Această modalitate de atragere a copiilor este de mult timp practicată în Germania, iar de câţiva ani şi în Ungaria. În urma campaniei derulate în cadrul ultimelor săptămâni în şcolile din Pecica şi localităţile aparţinătoare mulţi copii s-au arătat interesaţi în a participa la activităţile care urmează să înceapă din luna martie.

Reuters US: Latest News