Site Meter

miercuri, 20 februarie 2008

S-au infomat despre fondurile de la UE / Az uniós alapokról tájékozódtak

Oficiul Judeţean şi Centrul Local de Consultanţă Agricolă Pecica au organizat miercuri, 20 februarie, o întâlnire de informare cu fermierii din oraş pe temea accesării fondurilor europene - informează Gazeta de Agricultură.
Potrivit publicaţiei oficiale on-line a Centrului, agricultorii
au aflat mai multe detalii despre fonduri, formarea de grupuri de producători sau înregistrarea de produse tradiţionale de la specialişti din Arad, Pecica şi Iratoş.
Ca urmare a discuţiei de câteva ore ce a avut loc în sala festivă
a Şcolii Generale nr. 2, cei prezenţi au propus înfiinţarea unui grup local de producători şi s-a hotărât ca aceştia să se întâlnească perioadic pentru a fi la curent cu noutăţile în domeniu.



Cu utilaje moderne ar fi mai uşor.../ Modern gépekkel könnyebb lenne...


A Megyei, valamint a Pécskai Mezőgazdasági Tanácsadó Központ az Európai Unió által felkínált támogatási lehetőségekről tartott előadást szerdán délelőtt a helyi gazdák számára - adja hírül a Gazeta de Agricultură.
A pécskai központ hivatalos, on-line kiadványa szerint a résztvevők résztelesen tájékozódhattak a pénzalapokról, érdekvédelmi szervezetek létrehozásáról, vagy a hagyományos termékek levédéséről az aradi, pécskai és nagyiratosi szakemberektől.
A 2-es számú Általános Iskola dísztermében megtartott többórás találkozó eredményeként felmerült egy termelői csoport megalakítása, a jelenlévők pedig megeggyeztek, hogy időközönként találkozni fognak az újdonságok megvitatására.

Reuters US: Latest News