Site Meter

luni, 12 mai 2008

Au sarbatorit de 10 Mai

La 10 Mai s-a sărbătorit la Pecica tripla semnificaţie a acestei zile.
Sărbătoarea a început cu un concert în aer liber susţinut de Fanfara Bisericii Baptiste după care au urmat : un Te Deum săvârşit de preotul greco-catolic Miron Jarca, o rememorare a evenimentelor istorice sărbătorite, iar elevi ai Grupului Şcolar „Gheorghe Lazăr" au recitat poezii de George Coşbuc şi Vasile Alecsandri.
Manifestaţia s-a bucurat de prezenţa a circa 150 de persoane, aceştia umplând sala festivă a Şcolii Generale nr. 2 şi a fost organizată şi coordonată de dr. Vasile Chifor, cu sprijinul Primăriei Pecica, al Consiliului Local şi al Casei de Cultură.
La omagiere au participat primarul Iustin Cionca, viceprimarul Petru Antal, o delegatie a Societăţii „Amicii Regelui Mihai", veteranii de razboi, preoţi, dascăli, consilieri locali şi reprezentanţii partidelor politice.
Scopul organizatorilor a fost de a reînnoda, după 60 de ani, tradiţia sărbătoririi zilei de 10 Mai la Pecica: urcarea pe tron a Principelui Carol I (10 Mai 1866), proclamarea Independenţei de Stat a României (10 Mai 1877) şi ridicarea României la statutul de regat (10 Mai 1881).

Reuters US: Latest News