Site Meter

joi, 29 mai 2008

Radioamatorii isi dau intalnirea anuala la Pecica


300 de persoane sunt aşteptate la ediţia din acest an – a V-a deja – a Simpo Pecica – Întâlnirea anuală a radioamatorilor, ce va avea loc la Sala de Sport a oraşului.
Evenimentul ce va debuta încă de joi seara cu primirea primilor invitaţi şi va continua până duminică. Programul cuprinde punctele deja tradiţionale: expoziţia permanentă cu vânzare de echipamente şi componente radio, experimente de transmisie la distanţe cât mai mari, concursul de gătit la ceaun. Subiectul principal de dezbatere ales în acest an este „Protecţia civilă şi noutăţile în telecomunicaţii”, pe această temă având loc seminarii şi discuţii.
Deschiderea oficială a întâlnirii va avea loc sâmbătă dimineaţă, în prezenţa oficialităţilor locale, a preşedintelui Federaţiei Române de Radioamatorism, precum şi a omologului său ungar. Potrivit preşedintelui Radioclubului pecican, prof. Adalbert Ban, numărul participanţilor a crescut de la un an la altul, motiv pentru care în acest an se aşteaptă în jur de 300 de oaspeţi din România, Ungaria, Elveţia şi Germania, dar nu este exclus să apară şi radioamatori din alte ţări, anul trecut surpriza fiind un domn din Venezuela. „Conform obiceiului, fiecare participant va primi o masă gratuită din ceaunele preparate la faţa locului” spune Ban, maestru al sportului.
Evenimentul este sprijinit de Primărie, Consiliul Local şi Casa de Cultură a oraşului.

Reuters US: Latest News