Site Meter

duminică, 17 august 2008

Evenimente Pecica iunie-august







Motoare şi rock la maxim


Pecica reuseste sa isi faca un renume in randul festivalurilor de muzica rock si de motociclete. Festivalul s-a desfasurat in 27, 28 si 29 iunie si a ajuns la cea de-a 4-a editie, iar acesta e doar inceputul. Editia din acest an a fost cea mai reusita. Au fost prezenti peste 400 de motociclisti. Reusita se datoreaza atat organizatorilor priceputi cat si starii vremii care a fost de partea motociclistilor si a rockerilor prezenti.
Au luat parte la eveniment motociclisti din judetele Arad, Timis, Bihor, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Brasov, Covasna, Maramures. Cel mai lung drum l-a parcurs un iubitor al motoarelor din Italia. Nici austriecii si maghiarii nu s-au lasat mai prejos. Pretul biletului a fost 15 RON, fiind valabil pe durata intregulului festival. In prêt au fost incluse doua beri, cate una pentru fiecare zi.
Pentru a spori distractia s-au desfasurat numeroase competitii: cross, scandenberg, concurs de rostogolit butoaie cu motocicleta, trasul franghiei, concurs de cladit lazi, gasirea unei monede in farfuria cu faina, cel mai recent permis de conducere obtinut.
Vineri seara au urcat pe scena trupe din tara si din Ungaria. Vineri au cantat IN DEFIANCE, GRIMEGOD, SIX si renumita trupa MOBY DICK. Sambata au urcat pe scena IMAGICA, FEBOSIX, TRUDA, SANCTUAR, C.A.S.H. si NECROPOLIS din Ungaria, trupa ce ne incanta in fiecare an cu prezenta.
La ora 13, sambata, s-a desfasurat turul orasului la care au participat toti motociclistii prezenti. Cine a dorit tatuaj sau piercing a avut posibilitatea sa isi faca pe loc la unul din standurile din incinta.
S-a creat o atmosfera de libertate specifica vietii de rocker si motociclist.

Iasmina Pete


Întâlnirea Radioamatorilor – Ediţia a V-a
Schimb de ştachetă între generaţii






În zilele de 30 şi 31 mai 2008, vineri şi sâmbătă, s-a desfăşurat în oraşul nostru
cea de-a 5 –a ediţie a Simpozionului Internaţional al Radioamatorilor. Au fost două zile în care Sala Sporturilor a fost animată de membri ai radiocluburilor pecicane şi prietenii lor, mai cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi de către noi, cei care ne considerăm prieteni sau susţinători ai lor.
Au fost prezenţi aproximativ 250 de invitaţi , până sâmbătă la prânz, în cartea de onoare, semnând 225 de persoane.
Ce noutăţi a adus această ediţie faţă de cele anterioare? Ar fi câteva importante de semnalat.
Întâi de toate, trebuie menţionat faptul că acest, până acum numit simpozion, a căpătat dreptul de a se numi întâlnire transfrontalieră, deoarece, la eveniment participă, an de an, reprezentanţi din tot mai multe ţări ale lumii, anul acesta fiind reprezentate 6 ţări, nu numai din Europa, ci şi din America de Nord (Daytona).
Ziua de sâmbătă a fost ziua în care a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, deschidere prezidată de cele mai înalte oficialităţi ale orasului, primarul Iustin Cionca, viceprimarul Petru Antal şi deputatul Constantin Igaş, oficialităţi care au adresat salutul lor celor prezenţi şi i-au asigurat de sprijinul şi susţinerea pe care le-au acordat de fiecare dată radioamatorilor. Radioamatorii au prezentat o expunere cu transmiterea imaginilor TV pe frecvenţele 10,2 GHz, imagini care pot fi utilizate la camerele din Pecica, fără fir. Domnul profesor Adalbert Ban, organizatorul principal al evenimentului, a primit răspuns pozitiv din partea oficialităţilor că se va utiliza în oraş acest tip de transmisie.
Un moment emoţionant l-a constituit predarea ştachetei de către domnul Adalbert Ban domnului Endy Kondrat, pentru ca dumnealui să rămână organizator principal pentru ediţiile viitoare.”Am ales să predau activitatea generaţiei mai tinere. Endy este colaboratorul meu Ştiu că va face treaba bună şi îl voi spijini în continuare” a declarat domnul Ban.
Noi sperăm că ediţiile viitoare să fie la fel de plăcute pentru radioamatorii pecicani şi pentru toţi prietenii lor.

A consemnat, Eugenia Pete

Reuters US: Latest News