Site Meter

luni, 20 octombrie 2008

Candidaţi pecicani pentru colegii din Oltenia


Votul uninominal duce la măsuri cel puţin ciudate din partea partidelor politice în speranţa obţinerii de cât mai multe voturi.
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a anunţat că de această dată contează şi pe susţinerea românilor care recunosc profesionalismul cu care a lucrat formaţiunea în cadrul guvernului în spijinul tuturor regiunilor ţării, fără discriminări de orice fel.
Noul sistem de vot "adună" la renumerotare toate voturile exprimate pentru un partid pe teritoriul ţării, motiv pentru care UDMR a numit candidaţi pentru absolut toate colegiile uninominale din ţară, chiar şi în zonele unde nici nu trăiesc maghiari.
Neavând oameni în judeţele fără maghiari, organizaţiile care stau cât de cât bine şi-au trimis oamenii să candideze în judeţe din sudul şi estul României (Dolj, Vâlcea, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa).
Cu această ocazie doi oameni de bază ai Organizaţiei UDMR Pecica au primit onoranta sarcină de a candida în partea de sud a ţării. Preşedintele filialei, Csepella János este candidat de senator în Dâmboviţa, iar repezentantul "noului val", mult mai tânărul Kocsik Imre va putea fi votat în Dolj pentru un mandat de deputat.

Reuters US: Latest News