Site Meter

sâmbătă, 18 octombrie 2008

Elevi pecicani la Salonic


Grupul Școlar Gheorghe Lazăr are toate motivele de a se mândri, mai ales că recent a obținut o finanțare în valoare de 24 000 de euro pentru un proiect internațional.
Câțiva profesori ai școlii s-au gândit să le prezinte elevilor cultura comună europeană, legendele și tradițiile continentului prin metode neconvenționale, ideea fiind îmbrățișată de alte cinci școli din tot atâtea țări: Polonia, Grecia, Spania, Italia și Turcia.
Proiectul demarat în această toamnă se va încheia în anul 2010 poartă numele de "Călătorie europeană prin legende" și prevede crearea de cinci echipe, în funcție de preocupările elevilor implicați: istoricii, bio-geografii, povestitorii, ITC şi media, precum și echipa profesorilor.
Primul eveniment din cadrul proiectului a început în cursul săptămânii printr-o excursie de cunoaștere de zece zile la Salonic, cu participarea a trei elevi şi doi profesori. Participanții au fost aleși pe baza cunoștințelor foarte bune de istorie, geografie și limba engleză.
Scopul proiectului este ca elevii să cunoască și să înțeleagă mai bine diversitatea culturală în viaţa de zi cu zi, dezvoltarea toleranței și a cunoștințelor lor.

Reuters US: Latest News