Site Meter

marți, 11 noiembrie 2008

Candidaţii, rând pe rând 1. Iustin CIONCA, PD-L





Actualul primar al oraşului, aflat la al doilea mandat, s-a născut la data de 12.08.1967 în Pecica.
După terminarea studiilor obligatorii, în 1984 a devenit lucrător comercial la Cooperativa de Consum Pecica, în 1991 asociat la S.C.” Lorey-Com” S.R.L, renunţând la afacere în anul 2000, când a fost ales ca primar din partea PD, fiind unul dintre membrii fondatori ai filialei locale a acestui partid politic.
Între timp şi-a continuat studiile la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” Arad, Facultatea de drept, fiind absolvent la profilul ştiinţe juridice, specializarea drept, promoţia 2002. A absolvit masteratul cu specializarea „Drept administrativ şi statutul funcţionarului public” tot acolo, în prezent fiind doctorand în cadrul Lexford University of California, Departamentul de Educaţie Continuă al Universităţii din Timişoara - Ştiinţe juridice – Drept administrativ.
A terminat şi o serie de cursuri şi specializări în administraţie publică, iar în 2005 a primit titlul de „Cel mai activ primar” din partea Asociaţiei Oraşelor din România, pentru ca un an mai târziu să primească Ordinul Naţional pentru ”Merit” în Grad de Cavaler prin Decret Prezidenţial.
Pe plan politic este vicepreşedinte al filialei judeţene a PD-L. Este căsătorit şi are un băieţel de patru ani.
Iustin Cionca vorbeşte bine italiana şi franceza, are permis de categoria B şi stă la bloc.


Planuri

„În primul rând, vreau să ajut la adoptarea unor legi mai simple, mai pe înţelesul oamenilor şi mai uşor de aplicat. De asemenea, voi lupta pentru câteva proiecte de interes regional şi în primul rând pentru descentralizare şi autonomie locală” – Iustin Cionca

- Ce v-a determinat să candidaţi la Camera Deputaţilor?

- Candidatura pentru Camera Deputaţilor reprezintă un pas normal pe care orice om cu experienţă în administraţia publică locală trebuie să-l facă la un moment dat. În alte ţări, primarul unei localităţi poate fi şi parlamentar (de exemplu în Ungaria), pe când în România acest lucru nu este posibil. Atunci, pentru că PD-L a dorit să trimită în Parlament o echipă de profesionişti, mi s-a făcut această ofertă pe care am acceptat-o. Vreau să fac parte din primii parlamentari aleşi uninominal, care să recâştige încrederea oamenilor în aceas-tă instituţie.

- De ce credeţi că le va fi mai bine oamenilor din colegiul în care candidaţi, dacă dumneavoastră deveniţi parlamentar?

- În calitate de primar al oraşului Pecica, ales pentru a treia oară, reprezint localitatea cu cea mai numeroasă populaţie din judeţ şi astfel cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă oamenii. Calitatea de parlamentar îmi va da ocazia să schimb multe legi nedrepte, pe care azi în calitate de primar sunt nevoit să le aplic deşi nu sunt în folosul cetăţenilor. Reprezint o nouă generaţie de politicieni, sunt un om serios, drept şi ambiţios, care ştie să lupte pentru oamenii care l-au ales. Principiul după care mă voi ghida în raport cu Bucureştiul este acela al necesităţii unei descentralizări reale, pentru că noi ştim mai bine ce avem de făcut decât ei.
(Sursă „Planuri”: Observator Arădean)

Reuters US: Latest News