Site Meter

duminică, 16 noiembrie 2008

Candidaţii, rând pe rând 3. Andrei IUCINU, PSD






Student în anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, Andrei Iucinu este cunoscut mai ales pentru procesul legat de probarea paternităţii cunoscutului jurnalist de la cotidianul central „Adevărul”, Dumitru Tinu, decedat în urma unui accident de maşină în anul 2003.
În luna ianuarie a acestui an el a fost exclus din Partidul România Mare (PRM) unde activa în cadrul organizaţiei de tineret. Liderul Corneliu Vadim Tudor l-a acuzat pe Iucinu că i-ar fi cerut postul de preşedinte al organizaţiei de tineret, pentru ca apoi să-şi negocieze transferul la PSD.
În martie 2008 s-a înscris în Organizaţia PSD Sector 2, Bucureşti.
„Hotarâra mea de a mă înscrie in PSD am luat-o după un îndelungat proces de conştiinţă. Nu am putut să trec peste faptul că m-am născut şi am crescut într-o familie de oameni cu viziuni de stânga. Mă voi ocupa în continuare de atragerea unui număr cât mai mare de tineri spre viaţa politică", a declarat atunci Iucinu, conform unui comunicat al PSD Sector 2.
Candidatura sa într-un colegiu din judeţul Arad a venit ca o surpriză, el fiind aşteptat să candideze la Bucureşti. Pentru o mai mare apropiere de electorat, Iucinu se află tot mai des la Pecica de la începutul campaniei electorale şi se pare că şi-a cumpărat şi o casă, spunând că, indiferent de rezultatul de la sfârşitul lui noiembrie, şi peste patru ani va candida tot în acest colegiu electoral.

- Ce v-a determinat să candidaţi la Camera Deputaţilor?

- În primul rând, Aradul este considerat de către conducerea PSD un judeţ dificil, datorită scorului mare obţinut de PD-L la alegerile locale. De aceea, s-a decis aducerea unuia dintre cei mai buni candidaţi, la insistenţele liderului PSD Arad. Eu sunt tânăr şi pregătit, am legături istorice cu Aradul, pe care l-am vizitat des când am fost la rudele mele de aici. Colegiul sud-vest este foarte potrivit pentru profilul meu politic, al unui om tânăr şi ambiţios.

- De ce credeţi că le va fi mai bine oamenilor din colegiul în care candidaţi, dacă dumneavoastră deveniţi parlamentar?

- În ultimii patru ani, Aradul a fost văduvit de fonduri guvernamentale sau fonduri structurale, pentru că liderii nu aveau „intrare” la Bucureşti. Eu doresc să fiu o „placă turnantă” între locuitori şi guvernanţi, iar ca specialist în Fonduri Europene mă voi pune la dispoziţia primăriilor din colegiu pentru realizarea proiectelor, dar şi pentru urmărirea lor. Eu nu am niciun interes local, voi lupta doar pentru interesul public.
(Sursa: Q-Magazine, observator.info)

Reuters US: Latest News