Site Meter

joi, 22 ianuarie 2009

Candidat comun PD-L - UDMR pentru fotoliul de primar?


După cum anunţa Pecica News cu câteva zile în urmă, filiala locală a PD-L a comandat un sondaj de opinie reprezentativ la nivelul oraşului şi al satelor aparţinătoare pentru a afla care pretendent din partid pentru scaunul de primar se bucură de cea mai mare popularitate.
Rezultatele nu au adus suprize, dintre cei patru pedelişti actualul primar interimat Petru Antal este cel mai cunoscut şi apreciat de pecicani, cu un procent de 69%. Astfel el va reprezenta partidul la alegerile organizate cel mai probabil la 29 martie (răspunsul oficial la propunerea autorităţilor pecicane încă nu a sosit de la centru).
În ceea ce priveşte celelalte partide, se preconizează surprize din partea UDMR.
Contactat de cotidianul regional maghiar Nyugati Jelen preşedintele organizaţiei, Csepella Ioan a declarat că la şedinţa de ieri a conducerii nu s-a luat o hotărâre, urmând ca în cursul săptămânii următoare să aibă loc o întâlnire cu cei de la PD-L. Aceştia din urmă i-au propus uniunii să îl sprijine pe Antal în primul tur al alegerilor şi nu îşi desemneze candidat propriu, detaliile posibilului pact urmând a fi discutate. Iniţial udemeriştii mizau pe Csepella sau pe actualul consilier judeţean, fost candidat pentru Senat, destul de popularul Bölöni György.
O astfel de alianţă ar creşte substanţial şansele lui Petru Antal, dar nu este exclus ca UDMR să ceară în schimb fotoliul de viceprimar, aflat la mâna PD-L din cauza majorităţii de care dispune în Consiliul Local (10 din 17). Rămâne de văzut dacă se ajunge la un consens, ţinând cont de faptul că mai mulţi democrat-liberali şi-au exprimat dorinţa de a ocupa a doua funcţie în administraţia locală.

Reuters US: Latest News