Site Meter

miercuri, 21 ianuarie 2009

Concedieri şi la Takata


După Elcoteq şi Leoni, alte fabrici arădene sunt nevoite să îşi reducă numărul angajaţilor pentru a face faţă conjuncturii economice nefavorabile.
Conform unui comunicat al companiei, Takata-Petri suferă şi ea de pe urma crizei din industria auto, aici fiind angajaţi câteva zeci de pecicani.
"În ultimele 3 luni conducerea companiei a dezvoltat o strategie de răspuns la scăderea progresivă a comenzilor de producţie, în cadrul căreia a redus toate cheltuielile suplimentare, a blocat angajările şi a reorganizat procesul de producţie prin reducerea timpului de muncă" - se arată în document.
Totuşi, acestea nu au fost de ajuns, iar acum compania se vede nevoită să reducă aproximativ 223 locuri de muncă în Fabrica de Centuri, ceea ce început "imediat".
Deşi comenzile au scăzut şi pentru Fabrica de Volane, aici, deocamdată, nu va fi dat afară nimeni, "întrucât sunt aşteptate proiecte noi să intre în fabricaţie până la sfârşitul acestui an".
Conform zvonurilor, şi firma BOS a recurs la disponibilizări, e adevărat, la nivel mai redus, începând cu personalul auxiliar.

Reuters US: Latest News