Site Meter

vineri, 30 ianuarie 2009

Continuă colaborare în agricultură


Proiectul comun de un an demarat în vara lui 2007 de către Primăria Oraşului Pecica şi Primăria Oraşului Battonya (Ungaria) s-a bucurat de mare succes în rândul agricultorilor din cele două oraşe şi s-a lăsat cu rezultate vizibile, motiv pentru care acum a fost demarat un nou parteneriat, tot din fonduri europene.
Proiectului intitulat „Agricultura fără frontiere ” a pornit zilele acestea în cadrul programului PHARE CBC 2006 România-Ungaria şi este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României. În valoare de 123770 Euro, se desfăşoară pe o durată de 14 luni, iar scopul proiectului este sprijinirea agricultorilor din zona transfrontalieră prin facilitarea obţinerii de informaţii şi stabilirea de parteneriate reciproc avantajoase care pot contribui la consolidarea afacerilor lor.
Grupul ţintă este reprezentat de membrii echipei de proiect din cadrul primăriei Pecica şi din Battonya (6 persoane din Pecica şi 2 persoane din Battonya); participanţii la seminarii, conferinţe, parteneriate, expozitii (250 de agricultori, din care minim 60 din Ungaria) şi vizitatorii târgurilor, în total circa 1000 de vizitatori.
Potrivit compartimentului Proiecte Comunitare al Primăriei Pecica, "obiectivul general este dezvoltarea relaţiilor de cooperare şi realizarea de parteneriate între agricultorii din zona de frontieră Pecica-Battonya".
Acesta se va realiza, la fel ca la precedenta colaborare, prin acţiuni comune (efectuare analize de sol; realizarea unui centru de documentare pentru agricultori la Pecica - în desfăşurare de la precedentul proiect; organizarea a trei seminarii, organizarea de parteneriate de afaceri, precum şi a două expoziţii de produse agricole şi produse destinate agricultorilor, una la Battonya şi una la Pecica.
Conferinţa de presă în care în cadrul căruia au fost prezentate detaliile noului proiect a avut loc astăzi începând cu ora 11.00 (ora 10.00 a Ungariei), la Consiliul Judeţean Arad.

Reuters US: Latest News