Site Meter

joi, 19 iulie 2012

Cercetaşi belgieni, în vizită la Pecica



A devenit un obicei ca pe parcursul verii Pecica să fie vizitată de tineri din oraşul înfrăţit Wolluwe-Saint-Pierre, cartier al capitalei belgiene Bruxelles.
Acum doi ani au venit doar băieţi, iar acum grupul a fost alcătuit din 14 fete, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi patru lideri de grup, din cadrul organizaţiei de cercetaşi din localitatea belgiană.
Tinerele au fost cazate la Baza Sportivă din Pădurice, iar Primăria Oraşului Pecica, în calitate de gazdă, le-a pregătit un program interesant.
În perioada 1- 13 iulie grupul a vizitat Ferma de Bivoli, biserici, brutării şi instituţii din Pecica, mănăstirile Bezdin şi Hodoş Bodrog, schitul „Sfânta Paracheva” din Bodrogul Vechi, Muzeul Satului din Turnu, amenajat de Asociaţia Pro Pir Kult, ştrandul Neptun din Arad, s-au plimbat cu barca pe Mureş, dar au avut parte şi de o excursie în staţiunea Moneasa.
Pe lângă acestea, fetele au învăţat să danseze împreună cu membrii Ansamblului „Păstrătorii Tradiţiei”, la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”.
Tinerele au sosit la Pecica cu scopul de a realiza activităţi cu copii din Pecica cu vârsta de până la 14 ani, pe durata celor două săptămâni legându-se prietenii şi cu tineri pecicani care s-au implicat în activităţile desfăşurate.


Reuters US: Latest News