Site Meter

miercuri, 11 iulie 2012

Parcul Natural Lunca Mureşului, reprezentat la cel mai important eveniment de mediu organizat de România

La Palatul Parlamentului din Bucureşti se desfăşoară zilele acestea unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale de mediu – cea de 11-a Conferinţă şi întâlnire a ţărilor semnatare ale Convenţiei RAMSAR, care vizează protejarea zonelor umede.
Parcul Natural Lunca Mureşului, unul dintre cele 8 situri RAMSAR din România, a fost reprezentat la Convenţie de către directorul instituţiei, Paul Hac, care consideră că „organizarea de către România a acestui eveniment reprezintă o oportunitate deosebită de promovare, dar în acelaşi timp şi o recunoaştere a capitalului de biodiversitate şi conservare de care ţara noastră dispune şi care este unic în Europa. Amintim doar faptul că 60% din urşii Europei şi 40% din lupii continentului se găsesc la noi. De asemenea, cele 3500 de perechi de pelicani din Delta Dunării, reprezintă 90% din populaţia acestei specii la nivelul bătrânului continent”.
Convenţia RAMSAR reprezintă un tratat interguvernamental ce vizează păstrarea şi folosirea durabilă a zonelor umede de importanţă internaţională prin acţiuni locale, regionale sau naţionale şi prin cooperare internaţională.
Tratatul a fost semnat în anul 1971 în localitatea iraniană Ramsar, de unde şi denumirea convenţiei, iar secretariatul este găzduit de Elveţia.
Până în prezent, au fost desemnate 2040 Zone umede de importanţă internaţională, din 162 de ţări semnatare.
Reprezentanţii acestora se întâlnesc la fiecare 3 ani, tema celei de-a 11-a Conferinţe fiind „Turismul şi Zonele Umede”.

Reuters US: Latest News