Site Meter

miercuri, 29 august 2012

Ansamblul Păstrătorii Tradiţiei a câştigat primul loc la categoria „Ansambluri folclorice – obiceiuri – Seniori” în cadrul Autentic Fest 2012



  
Concursul de tradiţii populare „Autentic Fest” a ajuns anul acesta la cea de a patra ediţie şi a adus un nou succes pentru Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiei” al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” din Pecica.

Spectacol la ştrand
Finala pe categorii a concursului a avut loc duminică, 26 august, la finalul "Zilelor Aradului", la Ştrandul Neptun, cu participarea a aproape 20 de ansambluri şi formaţii populare din judeţul Arad,  care au câştigat fazele zonale. 
La secţiunea „Junior”, locul I a fost ocupat de formaţia de dansuri „Doina Crişului – juniori”, din Ineu, şi de formaţia de dansuri „Cununa Sânzâienelor”, din Bârzava.
La categoria „Seniori – Formaţii de Dansuri”, locul I a fost ocupat de formaţia de dansuri „Şiriana”, iar la categoria „Ansambluri de cântece şi dansuri – Seniori”, locul I a fost ocupat de ansamblul „Cununiţa – UVVG”.

Cei mai buni la obiceiuri
La categoria „Ansambluri folclorice – obiceiuri – Seniori”, pe prima treaptă a podiumului au urcat reprezentanţii oraşului nostru: Ansamblul „Păstrătorii tradiţiei”, înaintea ansamblurilor din Vladimirescu şi Gurahonţ.
Dansatorii ansamblului au prezentat un spectacol nou, în coregrafia lui Vasile Peri, în cadrul căruia au ilustrat procedeul de recoltare a grâului, coregrafie pe care publicul pecican l-a putut vedea în ultima seară de spectacol din cadrul Praznicului de Pită Nouă 2012.
Autentic Fest este un concurs interjudeţean de folclor la care principala calitate care este punctată este autenticitatea atât în ceea ce priveşte costumul, cât şi în ceea ce priveşte repertoriul soliştilor şi formaţiilor. Concursul are în fiecare an mai mulţi participanţi, ansamblul pecican fiind prezent încă de la prima ediţie.
Scopul organizatorilor, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Consiliul Judeţean Arad, este de a evidenţia potenţialul artistic al tinerei generaţii, de a le oferi sprijin pe drumul consacrării în afirmarea pe plan naţional şi internaţional.

Vară plină de evenimente
Dansatorii de la „Păstrătorii Tradiţiei” au avut de onorat o serie de invitaţii pe parcursul acestei veri, începând de la Festivalul Inimilor din Timişoara, zilele satului şi oraşului din tot judeţul, precum şi Festivalul Tradiţiilor Populare la Sibiu, unde au primit o Diplomă de Excelenţă.
Mai mult, membrii ansamblului au participat la filmarea mai multor videoclipuri ale unor solişti de muzică populară precum Lucian Drăgan jr. sau Claudia Ionaş.









Reuters US: Latest News