Site Meter

duminică, 23 decembrie 2007

Magyar civilszervezetek karácsonyi műsora


Szombaton este hat órától került sor az Ipartestület épületében a pécskai magyar civilszervezetek által közösen megszervezett Karácsonyi műsorra.
A tíz perc híjján másfél órás előadás elején a közönséget Nagy István, a Búzavirág Egyesület elnöke köszöntötte, majd következtek a gyermekek, fiatalok által betanult jelenetek, táncok.
A jelen lévő 80 érdeklődő előtt a Búzavirág 46 táncosa lépett föl: 12 kicsi, 24 középcsoportos és 10 nagytáncos. A a 2-es iskola diákjai és a tánccsoport tagjai verseket mondtak, a táncosok betlehemes jelenetekkel ötvözték hagyományos néptáncrepertoárjukat. A műsort Makra András koreográfus zárta.
A műsor közben a Búzavirág Egyesület egy pohár forró kávéval és egy stampedli pálinkával kedveskedett a megjelenteknek, az előadás végén pedig a távozó közönség minden tagja a táncosok által susorkából készített "Jézust" és a pécskai magyar civilszervezetektől karácsonyi képeslapot kapott.
Az est szervezői a 2-es számú Általános Iskola, a Búzavirág Egyesület, a Római Katolikus Plébánia, a Kolping Család Keresztény Egyesület, az RMDSZ, az Ipartestület, az M-KIDSZ (Pécskai Magyar Ifjúsági Szervezet), a Kálmány Lajos Közművelődési Egyesület és a Szent Antal Egyesület.

Reuters US: Latest News